fbpx
vineri, mai 24, 2024
spot_img
More

  Thassos Triathlon Training Camp by Seven Sport Club 2021 – un succes pentru organizatori, un eveniment memorabil pentru participanți, un motiv de invidie pentru ne-participanți

  Anul 4 al cantonamentelor de primăvară în Thassos, o tradiție deja în calendarul sportivilor legitimați Seven Sport Club. Stretching, masaj, seminarii despre nutriție și tehnică în sport, câte două antrenamente pe zi sub supravegherea echipei de antrenori Seven, dar și mâncare bună și câte-o bere rece, pe plajă, alături de familie, copii, prieteni. Am vorbit cu Valentin Georgescu, Manager Seven Sport Club pentru a afla detalii și am spus “vrem șI nooooi!”

  Ce se întâmplă de obicei în cadrul unui cantonament de triatlon, în Thassos? Cât durează?

  Tradiția cantonamentelor Seven începe cu anul 2017, când, inspirați de cursa de ciclism din insulă de 92 km, ne-am gândit că atleții Seven vor rămâne cu amintiri de neuitat după o săptămână de antrenamente și o cursă a prieteniei.

  Cantonamentul durează o săptămână. Toate antrenamentele sunt structurate în funcție de nivelul participanților – începători, medii sau avansați. Avem o echipă numeroasă de antrenori specializați pe cele 3 sporturi ce se deplasează în cantonament și ne dă astfel posibilitatea de a organiza în același timp mai multe antrenamente în diferite locații de pe insulă, pentru fiecare participant.

  Fiecare zi începe cu sesiunea de stretching de la ora 7:00, pe malul marii, urmată de micul dejun și primul antrenament al zilei, care poate fi ciclism, alergare sau înot, în funcție de structura pregătită de Flabio (n.r – Flabio Carmona, Head Coach Triathlon și IronMan Certified Coach) pentru respectivul cantonament. După masa de prânz și binemeritata odihnă, are loc o prezentare pe teme diverse, specifice pentru sportivii de anduranță și apoi cel de-al doilea antrenament, ce se încheie în jurul orei 18:30. În acest fel, le dăm posibilitatea sportivilor să-și încheie ziua alături de prietenii și colegii din club și familiile lor, căci, da, mulți dintre ei vin însoțiți de cei dragi.

  Care sunt condițiile de participare?

  Participarea este deschisă atât sportivilor care concurează la cursele de triatlon de peste 10 ani, celor care au făcut sport când erau mici și au experimentat una dintre disciplinele triatlonului și sunt atrași de ideea de sport multidisciplinar, cât și persoanelor care au descoperit sportul mai târziu.  În fiecare an avem un număr din ce în ce mai mare: cei care la început veneau la însoțitori, încep să-și dorească apoi să se pregătească pentru primul lor triatlon.

  Există, însă, o condiție eliminatorie: dorința de a face mișcare! Iar pentru ciclism e nevoie de o bicicletă de șosea, pentru alergare – o pereche de adidași și pentru înot – un costum de neopren, pentru cei mai friguroși.

  De ce un cantonament în Grecia?

  La început de sezon Grecia îmbină optim temperatura pentru ciclism și alergare cu posibilitatea de a intra în mare pentru un antrenament de înot de peste o oră. De asemenea, în momentul de față putem spune că gazdele noastre ne sunt prieteni și ne oferă sprijinul necondiționat de fiecare dată când avem de rezolvat probleme administrative inerente organizării unui cantonament cu un număr atât de mare de participanți. 

  Mâncarea bună și proaspătă (caracatiță, pește proaspăt și ardeiul roșu cu brânza feta), posibilitatea de a sta împreuna cu copiii, familia și prietenii sunt doar câteva dintre motivele care îi îmbie pe sportivi să participe în fiecare an. În plus, se pot bucura și de câteva ore la plajă, de o carte bună și copii care fac castele de nisip. De altfel, copiii mai mari participă la antrenamentele de alergare și ciclism potrivite vârstei. E o ocazie minunată să se lege prietenii frumoase!

  Ce a fost diferit anul acesta?

  Anul acesta pentru noi toți a fost prima ieșire după pandemie și am început pregătirile din timp pentru a ne asigura că totul se va desfășura în condiții de siguranță pentru toți participanții. Am comunicat din timp și continuu cu toți cei înscriși pentru a le oferi toate detaliile despre călătorie, cazare și antrenament.

  De altfel, pregătirile de călătorie și organizare au reprezentat o parte importantă ținând cont de restricțiile menținute până în apropierea plecării. În Grecia nu s-a putut călători între localități ceea ce ne-a asigurat aproape exclusivitate pe insulă. Toți participanții au fost vaccinați sau au avut teste PCR, iar pentru o parte din juniorii legitimați la Federația de Triatlon am urmărit protocolul pentru sportivii de performanță.

  Per total, putem spune că organizarea acestui eveniment a fost o provocare atât pentru noi, cei din club, cât și pentru gazdele noastre din Grecia, însă faptul că feedbackul participanților și al însoțitorilor a fost unul pozitiv ne dă încredere că munca noastră a putut aduce bucurie și satisfacție celor prezenți.

  Am văzut că ați avut activități pentru toate vârstele și gusturile. V-ați ocupat și de distracție, nu doar de pregătire fizică!

  Seven Sport Club reprezintă o comunitate, formată nu doar din  sportivi, ci și din familiile și prietenii lor. Noi toți suntem întotdeauna deschiși să facem cunoștință cu cei nou veniți în familia Seven.


  Datorită faptului că la aceste cantonamente deplasăm un colectiv numeros de antrenori ne-a permis să organizăm antrenamente pentru copiii sportivilor, iar doamnele au făcut ore de stretching și forță pe ponton, pentru a îmbina vacanța cu mișcarea.

  Copiii aveau programul lor de seară și vizitau “Gheara”, locul de joacă de unde se întoarceau cu premii și plușuri și apoi urmau alte jocuri (de cărți și nu numai), precum și alte distracții.

  Adulții au avut posibilitatea de a avea o cină romantică la malul mării sau de a se bucura de o bere rece, după cele trei antrenamente ale zilei.

  Plănuiți și alte cantonamente anul acesta?

  În funcție de evoluția condițiilor de participare la diferite competiții sportive și a situației actuale provocate de pandemie, analizăm posibilitatea de a organiza un alt training camp. Vom putea oferi mai multe detalii atunci când vom avea mai multe informații.

  Ce planuri de viitor mai aveți?

  Din 2017 și până în prezent am avut peste 120 participanți la cantonamentul din Thassos și peste 75% din sportivii care vin pentru prima oară în aceste cantonamente au rămas să se antreneze alături de noi la întoarcerea acasă.

  În proiectul Atletism360 avem înscriși peste 90 copii, iar la înot numărul s-a dublat în ultimele 2 luni, ajungând la 95. În acest moment organizăm antrenamentele pilot pentru un nou proiect denumit Ciclism360, destinat copiilor, prin care urmărim să atragem un număr de peste 100 copii dornici de a deprinde din tainele acestui sport.

  Un alt obiectiv important îl reprezintă mărirea echipei de antrenori, pentru a putea acorda aceeași atenție celor peste 60 sportivi adulți și copii care se pregătesc pentru competițiile de triatlon, dar și copiilor care sunt preocupați de pregătirea pentru atletism, respectiv înot sau ciclism.

  De ce aș vrea să mă înscriu în Seven Sport Club?

  Clubul Seven Sport Club a dezvoltat pe lângă secția de triatlon pentru sportivii amatori și de performanță, sesiuni de antrenamente pentru copii pentru alergare, înot și ciclism, pe grupe de vârstă și nivele de performanță specifice.

  Misiunea noastră este aceea de a încuraja mișcarea, de a-i face pe copii să le placă sportul și de a oferi acces la antrenori și instructori specializați atât din punct de vedere pregătire tehnică, cât și ca abordare de lucru și coaching.

  De ce te-ai înscrie în Seven Sport Club? Aș alege 4 situații:

  • Vrei să faci mișcare, ai sau ai avut abonament la sală și după 3 vizite nu reușești să te mobilizezi și să ajungi măcar de două ori pe săptămână. În cadrul Seven majoritatea antrenamentelor se fac în grup și motivația crește semnificativ, inclusiv prin interacțiunea cu ceilalți participanți. Avem opțiunea de antrenamente pe stadion sau Zoom, depinde de obiectivele fiecărei persoane.
  • Vrei să faci un prim triatlon, sau să te pregătești pentru o competiție de IronMan local sau internațional, Seven Sport Club este locul unde, pe lângă antrenori specializați, vei găsi cea mai mare comunitate de sportivi care a trecut prin această experiență, la feminin sau masculin. Andrei Dudu, Georgeta Petrescu, Adriana Istrate – sunt doar câțiva dintre cei care au făcut curse de maraton, ultramaraton, triatlon, IronMan în cele mai interesante colțuri ale lumii.
  • Vrei să faci performanță în atletism sau triatlon – atunci te poți antrena alături de Alice Perjoiu campioană națională la Sprint Triatlon, cu Andrei Dudu, multiplu campion național la IronMan half și distanță full.
  •  Vrei să ai un copil cu abilități motrice și care să stea mai mult în aer liber – poți alege una dintre secțiunile dedicate copiilor – înot, alergare sau ciclism. Avem copii care se antrenează cu noi de peste 6 ani și care au un stil de viață unde mișcarea și prietenii de la stadion sunt opțiunea numărul unu. Organizăm anual tabere de atletism unde antrenamentele sunt îmbinate cu drumeții și cântece la foc de tabără.

  Care sunt cele mai bune performanțe pe care le-ați atins cu sportivii Seven?

  La cadeți, Alice Perjoiu și Andrei Meghea au avut performanțe deosebite începând cu anul 2017 când au venit să se antreneze alături de noi. Mai multe detalii se regăsesc pe site-ul nostru: https://www.sevensportclub.ro/about-us/results/, secțiunea rezultate.

  La seniori, Răzvan Roman, are titlul de campion național la probe mixte.

  Andrei Dudu se antrenează alături de Seven din 2016 și de atunci domină topul competițiilor de triatlon pe distanță lungă de la noi din țară, având și cele mai bune rezultate ale unui sportiv român la competiții internaționale, calificat la Kona în 2021.

  Recente

  RECOMANDĂRI

  spot_img

  Abonare la newsletter

  Intră în clubul SportID. Te așteaptă noutăți, oferte și multe surprize.