fbpx
vineri, mai 24, 2024
spot_img
More

  ROBERT GLINȚĂ, ÎN LINIE DREAPTĂ CU PREGĂTIREA PENTRU JOCURILE OLIMPICE

  După dezamăgirea anulării competiției din Japonia din cauza pandemiei și infectarea cu noul coronavirus la finalul lui 2020, lucrurile au revenit pe făgașul normal în 2021 pentru Robert Glință.

  Înotătorul român a reușit să continue pregătirea cu forțe proaspete în ciuda piedicilor pe care le-a avut de întrecut: “Trecerea dintre ani a fost foarte netedă. Pregătirea a fost în mare parte continuă, neîntreruptă, deoarece sunt încă cu ochii pe Jocurile Olimpice. Iar în urma rezultatelor frumoase obținute în ultima parte a anului 2020, nu am putut lăsa garda jos, ci din contră, să încerc să îmi mențin trendul ascendent în ceea ce privește pregătirea pentru competițiile viitoare.” 

  POT SPUNE CĂ ÎMI LIPSESC COMPETIȚIILE

  Interviul nostru l-a prins pe Robert chiar în mijlocul antrenamentelor pe care în momentul de față le face la Centrul de Pregătire Olimpică de la Izvorani. Antrenamente pe care trebuie să le adapteze împreună cu antrenorul său ca să suplinească lipsa competițiilor: “Totul decurge corespunzător etapei de pregătire. Pot spune că îmi lipsesc competițiile, deoarece prima pe anul acesta va avea loc abia în luna Aprilie, în România, dar chiar și fără ele, am adaptat pregătirea în așa fel încât în această perioadă fără curse să pun la punct o bază solidă de pe urma căreia să construiesc vârfurile de formă dorite pentru competițiile mari ce vor urma.”

  Surprinzător atât pentru Robert, cât și pentru antrenorul său, și spre bucuria amândurora infecția cu covid-19 nu a lăsat urmări pe termen lung, fapt ce a ușurat continuarea pregătirii la capacitate maximă. O contribuție importantă, spune Robert, a avut-o și faptul că a reușit să aibă o atitudine optimistă pe toată perioada de izolare: “Infecția a trecut la fel de repede precum a apărut. În ciuda simptomelor avute, am reușit să mă repun pe picioare într-un timp foarte scurt. Am făcut tot posibilul să îmi mențin o atitudine încrezătoare că voi trece cu bine de acest obstacol și am început să fac tot ce am putut din punct de vedere al pregătirii fizice ca să reduc la minim costurile suferite de pe urma infectării și să-mi construiesc forma cea mai buna de care dispuneam în acel moment. Iar printr-o colaborare bună între mine și antrenorii mei, am reușit să mă pun așa bine la punct până la prima competiție la care am participat, încât mi-am depășit recordurile personale în bazin scurt. O experiență neplăcută, dar încheiată cu mare succes.”

  MĂ ANTRENEZ ÎN FIECARE ZI CU GÂNDUL LA MEDALIA DE AUR

  Până la Jocurile Olimpice, Robert vrea să bifeze cât mai multe competiții, care să îi permită să își verifice forma și să adapteze pregătirea în funcție de rezultatele obținute. După Cupa României, ce se va desfășura în aprilie, la Târgoviște, urmează Campionatele Europene de la Budapesta, dar și un cantonament sub soare: “Ținta principală cu vârful de formă ideal se îndreaptă către Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mă antrenez în fiecare zi cu gândul la medalia de aur. Competiția este extraordinar de puternică, tocmai de aceea în această țintă îmi găsesc cea mai mare motivație de a da tot ce am mai bun din mine în fiecare zi de pregătire, pentru a încerca să le țin piept tuturor pretendenților la medalia de aur. Ce se va întâmpla concret acolo numai Dumnezeu poate ști, însă vreau să fac tot ce pot ca să obțin cel mai bun rezultat posibil. Până acum am petrecut toată pregătirea la Izvorani, cu mici escapade de weekend pentru aerisirea organismului când era foarte suprasolicitat. Însă am planificat și un cantonament în Tenerife, într-un bazin descoperit, sub soare, timp de două săptămâni.”

  În ceea ce privește informațiile despre cum se va organiza exact această ediție a Jocurilor Olimpice, înotătorul român știe doar că se depun mari eforturi să nu mai fie nevoie de încă o amânare. Iar una dintre măsurile anunțate este posibilitatea desfășurării competițiilor fără spectatori: “Știu că se fac toate eforturile pentru a merge înainte cu organizarea Jocurilor în perioada deja stabilită și încă se concretizează măsurile care vor fi luate pentru buna desfășurare în condiții de siguranță. Eu mă antrenez în acord cu ideea că Jocurile Olimpice se vor ține, însă sunt pregătit psihic să suport orice schimbare ar apărea în această privință. Jocurile Olimpice reprezintă competiția supremă, inegalabilă din toate punctele de vedere. Este cea mai anticipată și cu gândul la care toți sportivii se pregătesc zi de zi, timp de 4 ani. Toți sportivii, dar și antrenorii stau cu sufletul la gură, iar și ei, la fel ca mine, mergem înainte cu motoarele turate la maximum indiferent de verdictul final. Pentru ca asta este ceea ce facem și nu ne permitem să ridicăm deloc piciorul de pe accelerație. Până la urmă, cea mai importantă competiție este întotdeauna următoarea, fie că sunt Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale sau Europene.”

  Recente

  RECOMANDĂRI

  spot_img

  Abonare la newsletter

  Intră în clubul SportID. Te așteaptă noutăți, oferte și multe surprize.