fbpx
vineri, mai 24, 2024
spot_img
More

  RETEZAT SKYRACE REVINE LA ÎNĂLȚIME ÎN 2021

  Dacă în ultimele luni am reușit să ne mai potolim pofta de sport, cu cea de competiții este cu totul altă mâncare de pește. Vestea bună este că 2021 anunță revenirea la o viață normală și din acest punct de vedere. Iar dorința de a vedea din nou concurenți la linia de start este mare și în rândul organizatorilor. 

  Printre ei se numără și Radu Milea, maratonist și alergător montan, unul dintre cei responsabili pentru organizarea Retezat SkyRace, una dintre cele mai îndrăgite competiții din țară. La început de an, Radu este nerăbdător să se întoarcă la treabă: “În 2020 noi eram pregătiți din toate punctele de vedere pentru încă un pas înainte în ceea ce privește organizarea evenimentului, dar din cauza pandemiei am făcut un pas în spate, am încercat să ne adaptăm și să ne informăm astfel încât în 2021 să fim pregătiți din toate punctele de vedere pentru Retezat SkyRace Intersport, varianta reală și sigură din punct de vedere epidemiologic.”

  CEL MAI MARE CHALLENGE VINE DIN PRICINA VREMURILOR PE CARE LE TRĂIM

  În mod ironic, pandemia care a încurcat borcanele în 2020 le-a ușurat munca lui Radu și colegilor săi în 2021. Însă chiar și așa, detaliile organizatorice sunt departe de a fi finalizate. Mai ales că acum știu că trebuie să se pregătească pentru orice fel de scenariu și să se gândească la măsuri de siguranță cu care până acum nu s-au întâlnit: “Acum, practic, reluăm munca de la nivelul pre-pandemie. Noi știm după atâția ani de evenimente care este fiecare pas și când trebuie făcut astfel încât să asigurăm eficient organizarea unui eveniment la care ne-ar plăcea și nouă să fim participanți. Mai sunt destule lucruri de pus la punct, firește, dar le luăm pe fiecare pas cu pas conform unui program agreat în cadrul echipei de organizare. Cel mai mare challenge vine din pricina vremurilor pe care le trăim, dar avem soluții organizatorice pe care le vom aplica în colaborare cu autoritățile, ca să ne putem reîntâlni în iunie la Cheile Buții.”

  O altă încercare a fost reintrarea în spiritul organizatoric, chiar dacă la început pauza provocată de pandemie a fost binevenită. Un răgaz pentru resetarea minții și sufletului. Microbul organizatoric a început să ceară să fie scărpinat: “Cred că am avut nevoie și de o pauză de la rutina de organizare a evenimentelor, dar realitatea e că s-a prelungit prea mult concediul și ne cam este dor de agitația specifică pregătirii unui eveniment. A fost mai greu să pornim motoarele, dar rulăm deja la capacitate maximă.”

  ÎNCERCĂM SĂ LIMITĂM PE CÂT POSIBIL TĂIERILE

  Retezat SkyRace Intersport 2021 este în acest moment competiția de care s-a îndrăgostit o grămadă de iubitori ai alergării montane. Dar până la vară se pot schimba lucrurile atât în mai bine, cât și în mai rău. Comunicarea cu autoritățile este o prioritate pentru organizatori, cât și un plan B în cazul în care situația o va cere: “Suntem în discuții și consultări cu toți factorii decidenți încă de anul trecut și sperăm să nu mai apară situații de anulare de evenimente precum în 2020. Este foarte posibil să fim nevoiți ca pentru siguranța participanților, a echipei de organizare, a voluntarilor și a însoțitorilor să luăm o serie de măsuri, dar încercăm să limităm pe cât posibil “tăierile” și să găsim soluții alternative și sigure ca să putem asigura experiența unui weekend memorabil, așa cum i-am învățat pe oameni.”

  Printre variantele discutate în acest moment se regăsește și renunțarea la startul în masă, în cazul în care situația o va cere. În ceea ce privește echipa organizatorică, Radu și colegii săi vor să fie 100% pregătiți pentru orice eventualitate, chiar dacă își doresc să nu fie nevoie să facă schimbări majore. Mai ales că înscrierile pentru Retezat SkyRace Intersport 2021 sunt deja deschise: ”În primul rând le mulțumim celor care au decis să rămână alături de noi încă din 2020 și și-au păstrat înscrierea pentru anul acesta. A fost un sentiment plăcut și o motivație să revenim mai buni în 2021. După ce am repornit înscrierile, au fost destule persoane dornice care s-au înscris, dar încă se simte o reticență comparativ cu anii precedenți.”

  Cu sloganul “Aleargă la înălțime!”, a 9-a ediție a Retezat SkyRace Intersport începe pe 19 iunie 2021, la Cheile Buții, Uricani, Hunedoara.

  Recente

  RECOMANDĂRI

  spot_img

  Abonare la newsletter

  Intră în clubul SportID. Te așteaptă noutăți, oferte și multe surprize.