fbpx
vineri, mai 24, 2024
spot_img
More

  OUTDOOR ESCAPE – EVADĂRI PRO PENTRU AMATORII DE NATURĂ

  Dacă ar fi să învățăm o singură lecție importantă după un an cum nu a mai fost vreunul, aceea ar fi că nu trebuie să ratăm nici o ocazie să ne bucurăm de o evadare în natură. Fie că e vorba de o simplă plimbare prin parc sau de o adevărată aventură prin munți, pe poteci mai puțin bătătorite. Dacă prima variantă este la îndemâna oricui, pentru cea de-a doua o parte din noi ar face bine să apeleze la cunoscători, care să ne inițieze în tainele munților.

  O astfel de echipă este Outdoor Escape, un proiect prin care Sonia Drăgan și Romeo Vivarelli oferă diverse posibilități ofertante de a cunoaște natura și de a practica un sport în siguranță, servicii oferite de ei sau de oameni care cunosc bine muntele și care trăiesc zi de zi în aceste locuri: “Vara organizăm ture de trekking, hiking, escaladă, alpinism și ture de mountain-bike. Pentru inițiere în downhill-mtb colaborăm cu diverși sportivi titrați din țară și din străinătate. Iarna organizăm cursuri de schi alpin private, cursuri de off-piste, freeride și ski-touring.”

  SCHIUL ȘI ACTIVITĂȚILE MONTANE FĂCEAU PARTE DIN RUTINA ZILNICĂ

  Outdoor Escape a luat naștere cu mult înainte de prima tură oficială. Sonia și Romeo se cunosc din copilărie, uniți de pasiunile pentru munte, călătorii, mâncare, muzică, cultură și istorie. Amândoi sunt născuți și crescuți în Sinaia, însă abia în urmă cu trei ani și-au dat seama că sunt făcuți unul pentru celălalt. Și odată cu această revelație fericită, a apărut și Outdoor Escape: “Romeo provine dintr-o familie veche de italieni stabiliți în Sinaia încă din 1800, aduși de regele Carol I, fiind faimoși meșteri pietrari. Schiul și activitățile montane făceau parte din rutina zilnică și s-au transmis din generație în generație. Tatăl său (un nume emblematic pe Valea Prahovei în schi și activitățile montane) a fost cel care i-a insuflat dragostea pentru natură și munte.”

  La 14 ani, Romeo a descoperit escalada de care s-a îndrăgostit. A început să o practice serios și să amenajeze numeroase trasee în zona Sinaia. O altă pasiune este mountain-bike-ul, iar începând cu anul 2013, împreuna cu un grup de pasionați din București, a început să amenajeze și să refacă trasee de downhill din Sinaia, urmând ca apoi să lucreze la întreținerea lor în cadrul departamentului Bike Resort Sinaia. La fel ca Romeo, Sonia a început cu schiul alpin. A pus clăparii în picioare la vârsta de 3 ani, iar de la 10 până la 14 ani a practicat sportul de performanță: “Am continuat să schiez și să învăț meseria de monitor de la vechii monitori, oameni de renume din Sinaia. În 2008 am încercat un sport nou care în SUA era la modă, skiboard. Am participat și câștigat de 2 ori Cupa Europei (2008/2009). Tot în 2008 am participat la Cupa Mondială de Skiboard din Dubai, unde am câștigat titlul de campioană mondială la trei probe. În 2009 și 2010 am fost invitată în SUA, unde am participat la Skiboard US Open. În ambele competiții am câștigat titlul Best Skiboard Female. În același an, 2010, am revenit pe schiuri și am început să cochetez cu freestyle skiing. La vremea respectivă erau foarte puține fete care practicau, am câștigat la câteva concursuri titlul de Best Babe.”

  PENTRU CĂ NE PLACE CALITATEA, LUCRĂM CU UN NUMĂR RESTRÂNS DE PARTICIPANȚI

  De câțiva ani, Sonia și Romeo își dedică total eforturilor proiectului lor de suflet. Încearcă să-și croiască propriul drum pe o nișă turistică puțin exploatată în România, dar cu foarte mult potențial, mai ales după experiența anului 2020: “Lucrăm cu toate categoriile de vârstă, atât vara, cât și iarna. Turele și cursurile sunt pe categorii de vârstă, nivel de pregătire și condiții meteo. Pentru că ne place calitatea, lucrăm cu un număr restrâns de participanți, în funcție de activitatea aleasă. Suntem de părere că un grup mic este mai ușor de gestionat, acumulează mai bine informația pe care le-o oferim și sunt mult mai în siguranță, diminuând astfel riscul de accidentări.”

  Mai mult, fiecare evadare este personalizată în funcție de componența grupului, inclusiv alegerea destinației: “Ca idee, alegem locațiile în funcție de sezonul în care ne desfășurăm activitatea, de nivelul de pregătire al clienților și de condițiile meteo. Dacă avem clienți care își doresc să viziteze un loc anume, dar condiția fizică nu le permite, îi pregătim fizic și logistic până la atingerea obiectivului. În funcție de sezon și activități, durata minimă poate varia de la un curs de 2-3h, pană la o zi, iar durata maximă în funcție de bugetul și disponibilitatea clientului. În anumite cazuri oferim în pachete și echipamentul, altfel colaborăm cu terți care ne pun la dispoziție echipament profesional specific sezonului (vară/iarnă).”

  TOTUL ESTE PERSONALIZAT, DECI FIECARE EXPERIENȚĂ ESTE UNICĂ

  Majoritatea turelor sunt organizate în masivele muntoase din Bucegi – Baiului, Piatra Craiului, Postăvaru, Ciucaș, dar și în zone mai îndepărtate precum Făgăraș, Cozia, Valea Cernei. Cu toate acestea, Outdoor Escape nu se limitează la granițele țării: “Organizăm oriunde în Europa, la cerere și în alte locații. Ne place să explorăm și să găsim locuri noi, ne plac experiențele noi și inedite. Combinăm întotdeauna cultura cu natura și distracția. Noi ne ocupăm de absolut tot, transport, cazare, activități și distracție. Și după cum îți spuneam mai devreme, totul este personalizat, deci fiecare experiență e unică.”

  În trei ani de când activează în mod oficial, Sonia și Romeo au avut parte de multe astfel de experiențe unice și interesante: “Întotdeauna există un moment anume pe care ți-l aduci aminte. Dar cred că cea mai reușită ieșire a fost anul trecut cu un grup de adolescenți, la schi, în Austria. A fost un trip memorabil. La fel și ieșirea în Bulgaria din vara asta. Am organizat un roadtrip pentru un grup de prieteni. Grupul a fost mixt și, ca să împăcăm pe toată lumea, am stat 5 zile la Borovets unde băieții s-au dat pe traseele de mountain-bike, iar fetele au avut program de vizitat muzee, cascade, ape termale. O zi a fost comună și am urcat toți pe Vf. Musala, iar următoarele 5 zile le-am petrecut pe malul mării. Pe tot parcursul drumului ne-am oprit și am vizitat diferite obiective turistice inedite.”

  2021 se anunță un an la fel de plin de aventuri pentru echipa Outdoor Escape și cu multe surprize pentru viitorii clienți: “Acum lucrăm la un “bârlog”, nice and cozy, unde îi putem acomoda pe clienții noștri. Pe viitor avem ceva planuri, dar nu vrem să divulgăm încă nimic. Va fi o surpriză. Pentru sezonul de iarnă am dat drumul la rezervări pentru orele private de schi. Pe lângă asta, avem 3 camp-uri în Bulgaria pentru toate categoriile. Începând cu 17-24 ianuarie 2021 avem Freedom Ski and Rock’n’roll (Bansko), o ieșire numai pentru băieți unde avem 8 locuri disponibile. Cu tematică tehnica alpine și off-piste. În vacanța școlară din 30 ianuarie – 7 februarie 2021 avem Young Blood Ski Camp (Borovets), un eveniment pentru copii cu vârstă peste 12 ani (aici deja nu mai avem locuri disponibile). Piesa de rezistență din sezonul aceasta este un eveniment girls only. Chicks On Peaks 19 -26 februarie 2021 (Bansko) este un camp dedicat fetelor care vor să schieze, să se distreze și să se simtă bine, pentru că avem o grămadă de surprize pentru ele. Pentru evenimentul ăsta am cooptat o schioare pe care o iubesc și o apreciez enorm, Smaranda Munteanu din Brașov și pe Maria Zurbagiu (graphic designer), care s-a ocupat de tot ce înseamnă grafică și goodies pentru evenimente.”

  Recente

  RECOMANDĂRI

  spot_img

  Abonare la newsletter

  Intră în clubul SportID. Te așteaptă noutăți, oferte și multe surprize.