fbpx
vineri, mai 24, 2024
spot_img
More

  MĂNÂNCI CA SĂ FACI SPORT SAU FACI SPORT CA SĂ MĂNÂNCI? – INTERVIU CU PETRE DUMITRU, PROPRIETAR TRATTORIA LA FRESCA

  Alimentația sănătoasă și sportul sunt două dintre cele mai importante ingrediente pentru o viață împlinită. Majoritatea reușește să respecte regulile, însă rareori deodată. Petre, în schimb, nu are de ales. 

  ANTRENORII NE PRIMEAU ȘI NE DĂDEAU O ȘANSĂ

  Asta pentru că îi place sportul la fel de mult ca mâncarea bună. Cele două pasiuni nu au fost, însă, mereu pe același plan: “Cred că dragostea pentru sport a fost dintotdeauna. Copilăria mea a fost în jurul Stadionului Național, puteam merge să ne înscriem la toate sporturile care se desfășurau în incinta acelei imense baze sportive și să știi că antrenorii ne primeau și ne dădeau o șansă.”

  Abia odată cu adolescența, Petre a descoperit și cealaltă pasiune care va ajunge să îi definească maturitatea – mâncarea  bună, pregătită de mama: “Era o gospodină desăvârșită. Îmi aduc aminte că am reînceput să fac sport în momentul în care depășisem greutatea de 106 kg, la o înălțime de 176 cm. Chiar nu mai suportam senzația dată de kilogramele în plus.”

  RESTAURANTUL M-A AJUTAT ENORM ÎN VIAȚA DE SPORTIV AMATOR

  Din dușmani care se luptau pentru inima lui Petre, sportul și mâncarea au ajuns să fie aliați care îl ajută să fie în cea mai bună formă fizică a vieții lui, în același timp ajutându-l să obțină o disciplină care să îi permită să aibă succes pe toate planurile: “Meseria de proprietar de restaurant și pasiunea pentru sport cred că se îmbină perfect. Sportul atunci când îl practici cu regularitate îți creează o disciplină pe care o aplici și în viața de zi cu zi, atât în plan personal, cât și în afaceri. Pe de altă parte, restaurantul m-a ajutat enorm în viața de sportiv amator. După cum știi, nutriția este importantă în îndeplinirea obiectivelor dorite. Este un câștig și un confort foarte mare ca după un antrenament greu să știi că ai la dispoziție tot ce îți trebuie din punct de vedere nutrițional pentru a te recupera mai ușor.”

  CÂND TE AFLI LA STARTUL UNEI CURSE, NU O FACI CU GÂNDUL SĂ ABANDONEZI

  Un câștig pe care Petre nu uită în nici o zi să îl aprecieze la adevărata lui valoare chiar dacă, la fel ca în cazul sportului, nu poate defini cu exactitate de ce: “Îmi place mult să fac sport. Nu pot spune că este ceva anume care mă face să fac sport. Cred că toate avantajele pe care ți le dau momentele dinainte și după un antrenament sau un concurs terminat, mai ales dacă-l închei așa cum ți-ai dorit.”

  În mod ironic, cea mai grea cursă pe care Petre încă se luptă să o termine așa cum și-a propus este pe plan profesional. Pandemia a afectat industria HORECA în toată lumea, iar România nu a fost o excepție: “Într-adevăr, 2020 a fost un an destul de greu. Încerc să abordez provocările din acest an, ca pe o cursă grea de ultramaraton. Când te pui la startul unei curse, nu te pui cu gândul că la unul dintre checkpointuri să abandonezi, te pui la start cu gândul că orice s-ar întâmpla, termini cursa și faci asta în așa fel încât să ajungi cât mai în față. Cam aceeași abordare o am și față de viață, respectiv față de beleaua asta prin care trecem acum. De la 2021 aștept să se încheie această pandemie și restul lucrurilor să o ia pe un făgaș fără restricții atât de mari. Am mai multe concursuri la care îmi doresc să ajung, dar în mod special Ultratrail du Mont Blanc, Western States.”

  Așadar, ce preferă un proprietar de restaurant, pasionat de sport atunci când face carb-loading, de exemplu: “Cel mai mult pentru carb-loading folosesc rețete pe bază de orez sălbatic și paste din făină integrală sau paste de casă.”

  Răzvan Lupu
  Răzvan Lupuhttps://sportid.ro/
  Dependent de sport de la vârsta de 4 ani. Practicant de înot de performanță până la 20 de ani. Acum, sportiv amator de ocazie (rară). Mereu hotărât că ”iarna asta învăț să schiez”.

  Recente

  RECOMANDĂRI

  spot_img

  Abonare la newsletter

  Intră în clubul SportID. Te așteaptă noutăți, oferte și multe surprize.