fbpx
miercuri, iulie 17, 2024
spot_img
More

  ÎN TABĂRĂ PRIN ROMÂNIA – POVESTEA “TABERE ȘI CIRCUITE”, ECHIPA CARE TE AJUTĂ SĂ REDESCOPERI ȚARA

  Cu toții ne aducem aminte de vacanțele din copilărie și de taberele care veneau uneori la pachet cu ele. De prieteniile legate în acele zile și peripețiile depășite mai mult sau mai puțin cu zâmbetul pe buze. Momente pe care am vrea să le retrăim cu mintea unui adult, mult mai conștient de importanța unor clipe petrecute în natură, dar în același timp dornic să retrăiască o parte din acele senzații.

  Ideile mai sus amintite sunt o parte din principiile care stau la baza proiectului Tabere și Circuite de Alergare, Schi și MTB, inițiat de Silviu Bălan. Ghid montan, instructor de schi și component al lotului național de Schi Alpinism: “Proiectul nostru de suflet a pornit de la pasiunea de a merge pe munte în orice anotimp și de a  explora țara noastră cu toate frumusețile ei, pe care le găsim în natură la tot pasul. Adrenalină, libertate, comuniune cu natura, împlinire sufletească și epuizare fizică sunt câteva dintre senzațiile și sentimentele pe care am dorit să le împărtășim cu cei care se pot bucura la fel de mult ca noi de mișcarea în natură sub diverse forme dar nu au ocazia sau contextul creat.”

  ADRENALINĂ, LIBERTATE, COMUNIUNE CU NATURA

  Merge pe munte de la 3 ani, iar pasiunea i-a fost transmisă de părinți. În perioada liceului a cochetat cu haltere de performanță,  înainte să descopere gustul alergării montane. Alături de alți trei prieteni, Silviu a demarat proiectul său de suflet la finalul anului 2014, când au organizat prima tabără de schi de tură: “A fost un real succes, iar alături de dorința de a îmbunătăți lucrurile și a retrăi acea experiență am continuat ulterior cu taberele de alergare montană, circuitele cu bicicleta și apoi chiar cu tabere de schi și de vară pentru copii.”

  Foto: Vlad Ionescu

  De atunci, nu s-au mai uitat în urmă. Numărul evenimentelor organizate a crescut în fiecare an, la fel și echipa care acum număra și un maseur, și un fotograf. Au lansat și două noi proiecte ce au ca obiectiv principal promovarea mediului montan, a sporturilor de munte și a unei atitudini durabile în raport cu mediul înconjurător. 

  CĂUTĂM SĂ EXPLORĂM SUPRAFEȚE MAI MARI, ATÂT ÎN FORMULA FAMILY, CÂT ȘI LA NIVEL PRO

  FOTO: Cornel Pochiu

  Descoperă România pe bicicletă și Carpații pe picioare se bazează pe mișcarea în natură, reamintirea sentimentului de libertate, depășirea limitelor și senzații tari, aventură, descoperirea celor mai puțin populate locuri din țară, unice fiecare prin felul lor specific. Schi alpin, Schi de tură – Un alt mod de a cunoaște munții iarna este dedicat tuturor pasionaților de mișcare indiferent de vârstă sau nivelul de experiență sau dacă vor să învețe să schieze, să aprofundeze informații sau să străbată munții pe schiuri: “Am ales să organizăm tabere în zone în care relieful să ne ofere tot ce avem nevoie pentru a ne putea bucura într-un timp scurt de alergare montană, mountain-bike și schi de tură sau alpin. Astfel de cele mai multe ori atât vara, cât și iarna ne puteți întâlni prin Masivul Postăvarul, Munții Ciucaș, Parcul Natural Bucegi, Parcul Național Piatra Craiului, Munții Făgăraș. Cu bicicleta căutăm să explorăm suprafețe mai mari, timp de 4-6 zile, atât în formula de family, cât și la nivel pro. Faptul că ne putem împărți pe echipe în ture, în funcție de nivelul fiecăruia este un avantaj. Astfel fiecare participant își găsește locul în evenimentele pe care le organizăm. Circuitul preferat este cel din Colinele Transilvaniei pe bicicletă. Anul acesta am organizat a 5-a ediție și de fiecare dată am reușit să schimbăm unele părți din traseu fără compromisuri. Sunt multe variante și atracții turistice în această zonă, iar cazările oferă un nivel ridicat de calitate și confort.”

  FOTO: Cornel Pochiu

  ACEASTĂ COMUNITATE O VEDEM CA O INVESTIȚIE ÎN VIITOR

  Fiecare eveniment este atent planificat pentru a fi pe placul tuturor celor care iau parte și pentru a le permite să se concentreze pe ceea ce contează cu adevărat: “De regulă, pachetul unui eveniment pe care îl organizăm cuprinde: cazare la o pensiune tradițională specifică zonei, toate mesele incluse pe toată perioada evenimentului, ghidaj oferit de ghizi montani autorizați și instructori de schi autorizați, asistență tehnică dacă este vorba de o tabără de schi de tură sau un circuit cu bicicleta, un album cu fotografii profesionale, un masaj sportiv realizat de maseur-terapeut-ul nostru, unele reduceri la diverse articole sportive de la partenerii noștri, workshopuri specifice, consiliere în alegerea echipamentului potrivit. Pentru cei care doresc echipament îl putem închiria în schimbul unui cost suplimentar și de regulă nu organizăm transportul până la cazare și înapoi. Atunci când organizăm un eveniment îl gândim pentru un grup de minimum 15 – maximum 25 participanți. Am avut și tabere de schi de 43 de copii, dar automat și echipa noastră de instructor și educatori a fost mărită. În același timp am ținut circuite cu bicicleta cu 9 participanți tocmai pentru că nu am vrut să întrerupem legătura cu cei înscriși. Această continuitate o vedem ca pe o investiție în viitor.”

  FOTO: Cornel Pochiu

  ATMOSFERA ESTE DE PRIETENIE, IAR ENERGIA TRANSMISĂ ESTE ÎNTR-O CONTINUĂ ARMONIE

  Când vine vorba de circuitul preferat, pentru Silviu este ca și cum ar fi să aleagă copilul preferat. Însă cel mai important, crede el, este ca cei care iau parte să fie pregătiți să se bucure pe deplin de fiecare moment: “Fiecare circuit are câte ceva specific, iar farmecul aparte este dat de cei care iau parte la el. Oamenii care vin simt deschiderea noastră de a împărtăși informațiile pe care le deținem, simt siguranța pe care le-o transmitem și seriozitatea cu care tratăm fiecare tură în parte. Atmosfera este de prietenie, iar energia transmisă este într-o continuă armonie. Cu toții plecăm acasă cu bateriile încărcate și dornici de a ne reîntâlni într-o următoare aventură.”

  FOTO: Cornel Pochiu

  Deși este îndrăgostit de România și de frumusețile sale, pe care vrea să le cunoască cât mai multă lume, Silviu nu exclude posibilitatea ca în viitor să organizeze tabere și circuite și în străinătate: “La fiecare eveniment căutăm să îmbinăm geografia cu istoria și tradițiile zonei, iar dacă sunt obiective turistice interesante de vizitat, chiar dacă depunem efort fizic o zi întreagă, cu siguranță nu le vom rata. Totuși în planurile de viitor nu ne limităm la granițele țării și ne-ar plăcea să mergem cu schiul de tură în Alpi iarna și cu bicicletele și în alte țări europene. Pentru alte continente credem că logistica este mult mai complicată și preferăm să ne extindem activitatea treptat.”

  Răzvan Lupu
  Răzvan Lupuhttps://sportid.ro/
  Dependent de sport de la vârsta de 4 ani. Practicant de înot de performanță până la 20 de ani. Acum, sportiv amator de ocazie (rară). Mereu hotărât că ”iarna asta învăț să schiez”.

  Recente

  RECOMANDĂRI

  spot_img

  Abonare la newsletter

  Intră în clubul SportID. Te așteaptă noutăți, oferte și multe surprize.