fbpx
luni, mai 20, 2024
spot_img
More

  #hiddengems – Luca Bodareu, campion și ambasador Sportguru la 14 ani

  Luca a participat la Prima Evadare în 2018 când avea 10 ani, împreună cu tatăl său, la categoria Family (9-14 ani). Pentru siguranța lor, copiii iau startul mult din spate, însă pentru acest minunat copil nu a fost un dezavantaj, ba dimpotrivă, el a reușit să depășească sute de concurenți. Au terminat concursul pe locul 1 în categorie și 265 în clasamentul general (din aproximativ 1500 concurenți care au finalizat competiția) pe un traseu de 55 km prin păduri, pe poteci, câmpuri și drumuri forestiere.  

  La 14 ani Luca este acum cel mai tânăr ambasador SportGuru. În afară de ciclism, pasiunea sa este să se urce pe podiumuri

  Nu putem să nu enumerăm cele mai importante reușite ale lui Luca, pentru că suntem tare entuziasmați de palmaresul lui:

  – locul I la Prima Evadare, Măcin Mountain Fun, MTB Academy Cup, în 2018;

  – câştigător al Cupei Naționale XCO cu 5 victorii din 5 etape şi Vicecampion Național Şosea, proba Fond, în 2019;

  – locul I la Triada MTB, de la Păltiniş şi locul 3 la Campionatul Național XCO, în 2020;

  – Campion Național Şosea, proba Fond, Campion Național Ciclocross şi locul II, la Cupa Națională de Ciclocross, în 2021 

  – locul I la categoria de vârstă şi locul 20 general la concursul de MTB „Ziua B” în 2022

  Am stat de vorbă cu Luca, pentru că suntem curioși să aflăm cum te simți când ai atâtea rezultate bune la numai 14 ani.

  “Noțiunea de ambasador Sportguru este o noutate pentru mine. Îmi place și apreciez faptul că noua echipă Sportguru m-a primit cu brațele deschise. Aș vrea să cresc și să mă dezvolt cu răbdare în această disciplină a ciclismului alături de cei care mă susțin cu toată încrederea.”

  De anul trecut Luca este și component al Lotului Național al României

  “Am participat cu echipa națională la Campionatul European de MTB pentru tineri și au fost senzații unice nu doar pentru mine. Mă emoționează faptul că îmbrac echipamentul naționalei, deoarece mă simt responsabil pentru evoluțiile mele. Au urmat după aceea câteva convocări în cantonamente din țară și din Turcia, alături de Lotul Național, unde am socializat cu mulți rideri, mai mari care mi-au povestit din experiențele lor pozitive și negative.”

  Toate cursele vin cu emoții și provocări, indiferent de dificultatea lor. Totuși care a fost concursul cel mai greu?

  “Cu toată sinceritatea pot să spun că cea mai grea și solicitantă cursă a fost în cadrul Campionatului European de MTB din Italia de anul trecut. Nu am avut ocazia să mă dau pe astfel de trasee în România, iar faptul că această cursă a avut loc la o altitudine de 1800m a făcut ca totul să se simtă mai dificil decât de obicei.”

  Luca e un ciclist multilateral, ca orice mare campion, dar cu siguranță are și el un domeniu favorit

  “Dintre cele 3 discipline aleg MTB-ul, deoarece este mult mai solicitant și complex decât ciclismul de șosea sau ciclocrosul. Am început să practic celelalte probe practic pentru creșterea anduranței și îmbunătățirea altor abilități care fac parte din MTB.”

  De la plimbările pe alei de parc e mare distanță până la concursuri. Cum ai ajuns să participi la Prima Evadare?

  “Aici tatăl meu a fost inițiatorul. El a venit cu propunerea, iar eu am fost de acord, asta deoarece mi-a explicat că nu voi merge singur. Am știut ca voi face echipă cu el și am simțit că voi fi în siguranță și dacă aveam o problemă tehnică pe traseu el mă putea ajuta. A fost o senzație și o experiență unică, mai ales când treceam pe lângă mulți concurenți pe traseu. Cu cât depășeam mai mult, cu atat mă simțeam mai puternic.”

  Pentru 2022 planurile lui Luca sunt de a crește în mod constant și are obiective competiționale mărețe 

  “Îmi propun să am rezultate bune în cadrul Cupelor Naționale de ciclism șosea și MTB, Campionatelor Naționale și Campionatului European de MTB din Elveția. Fiind în an inferior al categoriei mele (cadet), obiectivul meu pentru orice cursă este clasarea pe podium.”

  Cele mai bune sfaturi și exemple pentru copii vin de la cei de vârsta lor. Luca e o inspirație pentru noi toți, dar mai ales pentru alți copii.

  “Copiilor care încă nu au avut ocazia să se urce pe bicicletă, le transmit să nu piardă timpul prețios pe jocurile de pe telefoane sau tablete. Bicicleta le va oferi ceva mult peste așteptări. Este o trăire unică să poți pedala pe potecile din parcuri și păduri sau pe munte. Mie personal pedalatul îmi oferă o stare de relaxare și de aceea îl recomand nu numai celor mici.”

  Luca a început să se dea cu bicicleta pe la 7 ani, când tatăl lui participa la curse de amatori. 

  “Îmi plăcea mult când urca pe podium, unde mă invita și pe mine lângă el. De mic copil am fost atras de senzația de a sta pe podium. Îmi ziceam pe atunci, poate într-o zi voi reuși și eu să ajung să stau acolo sus…”

  În timpul liber care mai rămâne printre antrenamente și școală, lui Luca îi place să gătească, să se întâlnească cu prietenii pe afară și să se joace cu frații lui, dar și tenisul de masă, fotbalul și jocurile de strategie, gen monopoly.

  Îi dorim succes și abia așteptăm să îl vedem numai pe podium, acolo unde se simte cel mai bine.

  Credit foto: echipa Sportguru

  Recente

  RECOMANDĂRI

  spot_img

  Abonare la newsletter

  Intră în clubul SportID. Te așteaptă noutăți, oferte și multe surprize.