fbpx
marți, aprilie 16, 2024
spot_img
More

  #DESTINAȚIEDESPORT – LANZAROTE, TERENUL DE SPORT AL NATURII

  Știm, pofta de călătorie și de nevoia evadare nu vă dau pace! Totuși, atunci când alegem destinația/destinațiile viitoare trebuie să ținem cont de faptul că nu toți suntem influenceri de călătorii și că zilele de concediu sunt limitate.

  Una dintre modalitățile în care putem profita din plin de ele este să alegem o destinație care ne permite să ne relaxăm, dar în același timp să ne bucurăm de sportul preferat sau, de ce nu, să încercăm unul nou. Treceți pe listă, așadar, Lanzarote. Micuța insulă din Oceanul Atlantic face parte din arhipelagul insulelor Canare și este a patra ca mărime între ele. Supranumită ”insula primăverii fără sfârșit”, Lanzarote beneficiază de o climă subtropical-deșertică, ceea ce înseamnă că pe parcursul anului, temperatura scade rareori sub 20 de grade Celsius și depășește la fel de rar 25-26. 

  O insulă vulcanică, la fel ca toate celelalte din arhipelagul Canarelor, Lanzarote oferă priveliști de neuitat în Parcul Național Timanfeya, unde te vei simți ca pe o planetă străină, sau de pe plajele cu unul dintre cel mai fin nisip pe care îl vei întâlni în Europa. Totuși, ce o face o destinație perfectă pentru pasionații de sport, oricare ar fi el?

  Nu trebuie să te uiți mai departe de modul în care micuța insulă se promovează pentru turiști – Destinația Europeană a Sporturilor. Și nu este deloc o exagerare. Iată de ce.

  CICLISM

  După cum am scris mai sus, clima din Lanzarote pare a fi oprită într-o primăvară eternă. Ce se întâmplă primăvara? Debutează sezonul de ciclism cu Clasicele de Primăvară. Însă spre deosebire de Roubaix sau Flandra, în Lanzarote ploaia este o priveliște rară, nu soarele. Pe șosea, vei întâlni cicliști pe aproape orice drum, mai ales în zonele Las Salinas de Janubio, Montanas del Fuego, Caleta de Famara, La Geria sau Mirador del Rio. Iubitorii de MTB pot explora relieful extraterestru oferit de erupțiile vulcanice. 

  Indiferent de preferință, poți închiria biciclete de la multitudinea de centre amplasate în toate stațiunile unde de asemenea poți alege tururi ghidate sau explorare pe cont propriu. Cei mai competitivi se pot înscrie la unul dintre cele două concursuri organizate pe insulă (sau de ce nu, la ambele): 4 STAGE MTB RACE LANZAROTE sau ULTRABIKE LANZAROTE. Indiferent ce vei alege, ai toate șansele să te întâlnești pe drum cu cicliști din World Tour, care aleg Lanzarote pentru cantonamentele din extrasezon.

  ALERGARE

  Toate lucrurile care fac din Lanzarote o destinație ideală pentru pasionații de ciclism sunt valabile și în cazul alergătorilor. Fie că alegi să alergi la răsărit, pe plajele ce par interminabile, fie că o faci la apus pe trotuarele largi, care leagă stațiunile între ele, nu-ți va fi deloc dificil să aduni kilometri sub picioare. Lucrurile se complică puțin când vine vorba de trail-running. Din cauza reliefului extrem de accidentat și a zonelor relativ izolate, ar fi bine să ai puțină experiență sub centură înainte să te aventurezi într-o tură chiar și alături de prieteni.

  În ceea ce privește competițiile, poți alege între: MARATHON LANZAROTE, LANZAROTE INTERNATIONAL RUNNING CHALLENGE, DISCO-NIGHT URBAN RACE sau HARIA EXTREME LANZAROTE.

  TRIATLON

  Cu toții visăm să participăm o dată la finala IronMan din Kona, Hawaii. Înainte să ne calificăm acolo, ne putem face încălzirea la IronMan Lanzarote sau 70.2 Lanzarote. Cei aflați la început de drum pot încerca Lanzarote Volcano Triathlon.

  KITE, SURF ȘI WINDSURF

  Dacă ți-ai dorit vreodată să încerci să îmblânzești valurile cu placa de surf, în Lanzarote ai cea mai bună șansă să înveți să faci asta. Insula este considerată un paradis al surferilor, cu plaje dedicate practicanților și condiții prielnice pentru orice nivel de experiență, cea mai cunoscută fiind în localitatea La Santa. În ceea ce-i privește pe pasionații de kite sau windsurfing, ei vor ajunge să-l iubească pe Siroco, denumirea vântului ce suflă din Africa pe coasta de sud-est a insulei. Este prielnic toamna și iarna, însă coastele insulei nu duc lipsă de vânt indiferent de amplasarea geografică sau de anotimp. 

  Dacă v-am deschis apetitul pentru sport și călătorii, puteți găsi mai multe informații despre Lanzarote aici.

  Recente

  RECOMANDĂRI

  spot_img

  Abonare la newsletter

  Intră în clubul SportID. Te așteaptă noutăți, oferte și multe surprize.