fbpx
joi, iulie 18, 2024
spot_img
More

  #DESTINAȚIEDESPORT – COMPLEX CHEILE GRĂDIȘTEI

  Când am ajuns prima dată la Cheile Grădiștei am avut senzația că am pătruns pe un platou de filmare și ne așteptam ca din moment în moment decorurile să se schimbe, să se stingă lumina, să plece actorii și să revenim la realitate.

  Credit foto Complex Cheile Grădiștei

  Ne-am obișnuit să străbatem mii de kilometri cu avionul sau cu mașina, pentru a găsi oaze de liniște și natură în care să facem sport nestingheriți. Se poate să ai parte și în România de o destinație de sport, indiferent de anotimp. Când vom avea și autostradă pe Valea Prahovei, o să putem spune că acest resort se află la o aruncătură de băț de București. Atenție, e păcat să stai doar un week-end aici, nici într-o săptămână nu o să ai timp să te bucuri de toate atracțiile. 

  Credit foto Complex Cheile Grădiștei

  La fiecare pas simți că totul e construit din pasiune pentru sport, munte și stare de bine. Fie că ești o persoană activă, fie că vrei să îți crești nivelul de adrenalină, ori pur și simplu îți dorești să admiri peisajul și să te relaxezi, ne vom întâlni cu toții la cină. După o zi memorabilă în natură, poveștile curg mult mai frumos alături de bucate delicioase, bineînțeles la o masă cu priveliște.

  Credit foto Sport ID

  Credit foto Sport ID

  Am stat de vorbă cu Alex Gârbacea – o parte din sufletul Cheile Grădiștei Resort, pentru a afla mai multe despre acest teren de joacă în natură.

  “Complexul Cheile Grădiștei s-a născut în anul 1991, e o poveste mai lungă dar o să încerc să fiu la subiect, fiindcă mă emoționează de fiecare dată-:)

  Părinții mei au pornit la drum imediat după revoluție, au transformat casa părintească a tatălui meu într-o pensiune de 7 camere și apoi an de an au continuat investițiile.

  Sportiv și antrenor al lotului național de schi biatlon, tatăl meu a avut posibilitatea de a călători în multe locuri din Europa pe vremea comunistă, astfel că imediat după 1989 a avut ideea de a începe un business. Au început în 1990 transformarea casei (Casa Ovidiu) și deja în 1991 găzduiau turiști.

  Credit foto Sport ID

  Mama se ocupa de rezervări și administrarea pensiunii (ea fiind educatoare de profesie). În 1993 a apărut S.C..Cheile Grădiștei SRL, numele firmei vine după denumirile zonei, noi locuind în satul Cheia pe Valea Grădiștei. Apoi an de an s-au făcut investiții, ajungând în 2004 la o capacitate de cazare de 133 de camere și un restaurant de 400 locuri, cel care era traversat de un râu și fost construit numai din lemn și piatră, pârtie de schi, terenuri de sport și alte facilități.

  În 2005 au început planurile la Fundata, noul resort aflat la o altitudine de 1300m, ideal pentru sport,  o altitudine perfectă pentru pregătire, cum spune tatăl meu. Am început cu partea de cazare și restaurant (250 camere și restaurant de 700 locuri) apoi treptat am început investițiile în baza sportivă, care are o suprafață de aproximativ 40 hectare iar tot complexul are 60 hectare.”

  Peisajul ireal de frumos ajută la crearea unui cadru unde vrei să revii, să te reîncarci cu bine și natură, însă esențiali în acest demers sunt oamenii

  “Avem o echipă mare care stă în spatele acestui proiect, suntem aproape 250 de angajați – ne povestește Alex. Azi ne bucurăm să avem colegi și din Nepal din zone montane, care s-au acomodat foarte bine la noi iar unii dintre ei au o vechime mai mare de 4 ani. Cu toate că suntem așa de mulți, suntem tot o afacere de familie condusă de Ovidiu Gârbacea și de fiii lui Bogdan și Alexandru.”

  Credit foto Sport ID

  Care a fost cel mai mare obstacol pe drumul de a construi Cheile Grădiștei?

  “Provocările au început încă din 1990 și îmi e greu să spun care a fost cea mai mare, dar cred că baza sportivă este cea mai complexă parte a afacerii și poate copiii noștri se vor bucura din plin de investiții.”

  Sala Sporturilor are tribune și peluze cu peste 1000 de locuri, îndeplinind toate condițiile pentru campionate indoor de tir cu arcul, competiții și evenimente sportive individuale și de echipă (volei, baschet și handbal). Spectatorii au recepție cu bar – cafenea și posibilitatea de a urmări meciurile pe plasmă.

  În Complexul Cheile Grădiștei Fundata se află singura arenă de biatlon omologată internațional din România, care i-a atras pe reprezentanții Federatiei Internaționale de Biatlon.

  O bază privată unică în lume, de acest fel, dotată cu piste de biatlon, schi fond și schi biatlon pe role, care poate susține organizarea concursurilor internaționale. 

  Pe langa Sala Sporturilor și Baza de Biatlon, în cadrul Cheile Grădiștei Fundata, există o sală cu pardoseală din tartan care dispune de saltele și este destinată sporturilor de contact (karate, gimnastica, judo). Sala conține și un panou de cățărare dar și oglinzi pentru practicarea dansului sportiv, zumba etc.

  Din baza sportivă mai fac parte:

  1 teren de fotbal suprafata sintetica dimensiune standard 100 x 60 metri

  1 teren de fotbal gazon natural dimensiune standard 100 x 60 metri

  1 teren de mini-fotbal, suprafata sintetica dimensiune 40 x 20 metri

  2 terenuri de tenis suprafata sintetica

  2 Săli de forță și fitness complet utilate (în incinta Sălii Sporturilor)

  O sală de forță dotată cu aparate profesionale speciale pentru lupte, judo, haltere, precum și aparate de forță Technogym, 5 platforme de haltere, simulatoare de schi fond și biatlon.

  Credit foto Carpathia Trails

  În zona special amenajată pentru mișcare în aer liber, sunt trasee de alergare montană, aparate de fitness, un circuit de inițiere în mountain-bike, pump-track și rampe de echilibru. 

  Puteți închiria biciclete marca TREK (all-mountain, cross country, downhill), biciclete electrice sau trotinete.

  În împrejurimile Complexului Cheile Grădiștei Fundata, există: trasee de ciclism montan, trasee de downhill MTB, 4XMTB și cross country, pistă asfaltată de 1,7 km.

  Credit foto Complex Cheile Grădiștei

  Iarna vă așteaptă 2 pârtii pentru nivel începător și mediu, dotate cu teleschi și instalații pentru zăpadă artificială. Cele 2 centre de închiriere oferă echipamente de schi, snowboard și săniuțe.

  La Cheile Grădiștei Moieciu și Fundata, găsești 2 centre SPA cu facilități diverse (saună uscată și umedă, jacuzzi, piscină, masaj cu pietre calde, reflexoterapie).

  Noul punct de atracție la Cheile Grădiștei este un roller-coaster alpin spectaculos (înălțimi care îți taie respirația și peisaje superbe) și se va deschide în luna mai a acestui an.

  Tot anul acesta se va finaliza un patinoar olimpic, un centru spa cu bazin de 30 m și facilități de recuperare pentru sportivi (saune, salina, kinetoterapie, fizioterapie,masaj, saune de gheață etc) 

  Credit foto Carpathia Trails

  În următorul an este în plan o pistă de atletism cu 4 culoare de 400 m și 8 culoare de viteza de 110 m.

  Din 2013 la Cheile Grădiștei s-au organizat numeroase evenimente sportive profesioniste (campionate mondiale și europene de biatlon, schi fond, tir cu arcul și triatlon de iarnă) dar și competiții de alergare montană pentru amatori.

  Recente

  RECOMANDĂRI

  spot_img

  Abonare la newsletter

  Intră în clubul SportID. Te așteaptă noutăți, oferte și multe surprize.